maanantai, 18. helmikuu 2013
Nellin reseptit.
½dl Täysjyvä riisiä
½dl Ohra ryynejä (rikottuja)
½dl Rikottuja hirssejä
Vettä
200g Jauhelihaa (Koirien tai ihmisten)
100g Pakaste suikalevihanneksia
Pistä kattila jossa on vettä kiehumaan liedelle.
Laita kypsymis järjestyksessä ainekset kiehumaan. (Ohra, hirssi ja riisi.)
Paista jauhelihaa kevyesti pannulla, jotta saat siitä hienojakoisempaa.
Lisää jauheliha ja kasvikset melkein kypsän puuro aineksien sekaan ja anna porista kypsäksi, muista välillä sekoitella.
_______________________________________________________________
YRJÖLÄN PUURO
1dl Kokonaisia tattarisuurimoita
1dl Hirssisuurimoita
1dl Tummaa riisiä
1dl Ohrasuurimoita
n.2l Vettä
5g Merisuolaa
(merilevää, porkkanaa, nokkosta, valkosipulia- mausteeksi halutessasi)
Suurimot liotetaan 6-10 tuntia jonka jälkeen keitetään tai paistetaan uunissa liotusvedessä.
180 asteisessa uunissa paistoaika on noin 2 tuntia ja paistotapa on hieman keittämistä helpompi.
Ruokinnan yhteydessä lisätään raakaa lihaa.
(Naudan maha on tunnetusti turvallista ja maistuvaa lihaa koirille.)
_______________________________________________________________
Nellin pesiaali
1dl Riisiä
1dl Kuitu pastaa
100g Lihaa (jauhelihaa tai kanaa)
Vettä
½ps Pakaste vihanneksia
2 Porkkanaa raasteena
Keitä riisejä jonkin aikaa ja lisää pasta.
Lisää pakaste vihannekset joukkoon.
Paista liha pannulla kypsäksi ja lisää pastan ja riisin joukkoon.
Raasta porkkanat ja lisää se seokseen.
Kun riisit ovat kypsiä, ota seos jäähtymään ja tarjoile viileänä.
_______________________________________________________________