HAU HAU puuro

½dl   Täysjyvä riisiä
½dl   Ohra ryynejä (rikottuja)
½dl   Rikottuja hirssejä
        Vettä
200g  Jauhelihaa (Koirien tai ihmisten)
100g  Pakaste suikalevihanneksia

Pistä kattila jossa on vettä kiehumaan liedelle.
Laita kypsymis järjestyksessä ainekset kiehumaan. (Ohra, hirssi ja riisi.)
Paista jauhelihaa kevyesti pannulla, jotta saat siitä hienojakoisempaa.
Lisää jauheliha ja kasvikset melkein kypsän puuro aineksien sekaan ja anna porista kypsäksi, muista välillä sekoitella.
_______________________________________________________________

     
YRJÖLÄN PUURO

1dl   Kokonaisia tattarisuurimoita
1dl   Hirssisuurimoita
1dl   Tummaa riisiä
1dl   Ohrasuurimoita
n.2l  Vettä
5g    Merisuolaa
(merilevää, porkkanaa, nokkosta, valkosipulia- mausteeksi halutessasi)

Suurimot liotetaan 6-10 tuntia jonka jälkeen keitetään tai paistetaan uunissa liotusvedessä.
180 asteisessa uunissa paistoaika on noin 2 tuntia ja paistotapa on hieman keittämistä helpompi.
Ruokinnan yhteydessä lisätään raakaa lihaa.
(Naudan maha on tunnetusti turvallista ja maistuvaa lihaa koirille.)
_______________________________________________________________

        Nellin pesiaali

1dl     Riisiä
1dl     Kuitu pastaa
100g  Lihaa  (jauhelihaa tai kanaa)
         Vettä
½ps   Pakaste vihanneksia
2       Porkkanaa raasteena

Keitä riisejä jonkin aikaa ja lisää pasta.
Lisää pakaste vihannekset joukkoon.
Paista liha pannulla kypsäksi ja lisää pastan ja riisin joukkoon.
Raasta porkkanat ja lisää se seokseen.
Kun riisit ovat kypsiä, ota seos jäähtymään ja tarjoile viileänä.
_______________________________________________________________
                                    117222.jpg